Prostreno.cz

Placky z květáku a hrášku

Květák je univerzální surovina, z které lze připravit lahodné polévky, hlavní jídla i přílohy.

17.05.2023 lanvin
1h a 5min

30min příprava

35min vaření

1035 kJ / 247 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Růžičky květáku nasypte do vařící vody a vařte 3 minuty, poté přisypte hrášek a vařte, až bude květák i hrášek měkký .
  2. Uvařený květák s hráškem sceďte a nasypte do misky .
  3. Zeleninu rozmačkejte vidličkou , nebo šťouchadlem na brambory.
  4. Přidejte rozšlehaná vejce, česnek , strouhanku , kmín, majoránku , petrželku , podle chuti osolte , opepřete a promíchejte .
  5. Z připravené směsi pečte na oleji placky .
  6. Opečené placky pokládejte na papírový ubrousek.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    63,63 g
  • Sacharidy:

    128,74 g
    • Cukry:

      17,23 g
  • Tuky:

    134,60 g
  • Vláknina:

    18,29 g

Aktivita pro spálení:

490 kcal
61

minut jízdy na kole

46

minut běhu

146

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Dušené hovězí maso s kořenovou zeleninou

2h a 30min
(1 hlasů)

Dýňové rizoto

45min
(1 hlasů)
Více tipů
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Placky z květáku a hrášku

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba