Prostreno.cz

Jehněčí maso dušené v troubě

Jehněčí maso si můžete připravit během celého roku , nejen o velikonocích .

14.06.2023 sun
2h a 25min

25min příprava

2h a 0min vaření

872 kJ / 208 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 190 ° C.
  2. Očištěné maso nakrájejte na menší kousky .
  3. Maso osolte , opepřete a orestujte ho na másle , nejlépe v pekáčku , nebo nádobě vhodné na pečení v troubě.
  4. Česnek a bylinky smíchejte s nastrouhanou citronovou kůrou , směs přidejte k masu a vše promíchejte.
  5. Vodu , víno , sypký vývar a bio sójovou omáčku smíchejte a přidejte k masu. Přikryjte, dejte do trouby a duste doměkka.
  6. Když je maso měkké , omáčku slijte do rendlíku , přidejte smetanu ve které rozmíchejte kukuřičný škrob a vařte na mírném ohni 10 minut.
  7. Omáčku přeceďte a k masu ji podávejte zvlášť.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    178,32 g
  • Sacharidy:

    27,37 g
    • Cukry:

      0,70 g
  • Tuky:

    171,64 g
  • Vláknina:

    2,84 g

Aktivita pro spálení:

645 kcal
80

minut jízdy na kole

61

minut běhu

192

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Jehněčí maso dušené v troubě

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba