Prostreno.cz

Pečené jehněčí maso s omáčkou z červeného vína

Pečené jehněčí maso s omáčkou z červeného vína je luxusní chod, který potěší všechny milovníky jehněčího. Jehněčí maso je krásně šťavnaté a omáčka z červeného vína dodává tomuto pokrmu neodolatelnou chuť.

2h a 0min

30min příprava

1h a 30min vaření

844 kJ / 201 kcal

energetická hodnota na 100g

Středně složité

náročnost



Postup přípravy

  1. Jehněčí maso omyjeme, osušíme a naporcujeme
  2. Maso osolíme, opepříme a potřeme rozdrceným česnekem
  3. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a maso z obou stran opečeme
  4. Opečené maso vložíme do pekáče, přidáme nakrájenou cibuli, tymián, rozmarýn a zalijeme červeným vínem
  5. Pekáč vložíme do předehřáté trouby na 180 stupňů a pečeme cca 90 minut
  6. Hotové maso podáváme s omáčkou z červeného vína

TIP:

Při pečení můžete maso občas přelít omáčkou, aby bylo ještě šťavnatější.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    254,31 g
  • Sacharidy:

    39,08 g
    • Cukry:

      6,42 g
  • Tuky:

    241,05 g
  • Vláknina:

    5,67 g

Aktivita pro spálení:

986 kcal
123

minut jízdy na kole

93

minut běhu

294

minut uklízení





Podobné recepty

Jehněčí hřbet se sušenými švestkami

(4 hlasů)
1h a 50min
966 kJ

Jehněčí maso dušené s olivami

(2 hlasů)
2h a 55min
786 kJ

Jehněčí špízy na grilu

(5 hlasů)
40min
1561 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Pečené jehněčí maso s omáčkou z červeného vína

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba