Prostreno.cz

Kuře dušené v římském hrnci

Kuře připravené v římském hrnci si zachová šťavnatost . Kuře je ochucené citronovým pepřem a tymiánem .

20.06.2023 lanvin
1h a 55min

25min příprava

1h a 30min vaření

205 kJ / 48 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Hliněný hrnec namočte do studené vody minimálně na 30 minut.
  2. Kuře zevnitř i zvenku dobře osolte, a uvnitř potřete citronovým pepřem . Do kuřete vložte 2 plátky citronu a 2 snítky tymiánu .
  3. Očištěné houby nakrájejte na větší kousky , oloupanou mrkev nakrájejte na silnější plátky .
  4. Mrkev , cibulky a houby nasypte na dno římského hrnce. Na směs položte připravené kuře , přidejte vývar , kuře pokapejte máslem a hrnec přikryjte .
  5. Vložte římský hrnec do studené trouby. Zapněte troubu na 200 ° C a kuře pečte doměkka .
  6. Pře koncem pečení sejměte víko, aby kuře získalo barvu.

TIP:

Římský hrnec je hlubší hliněný pekáč , který je určený k používání v troubě a potraviny v něm připravené si zachovávají svou typickou chuť, vůni a maximum cenných vitamínů i minerálů. Pokud nemáte římský hrnec , použijte zapékací misku , nebo pekáček .


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    47,00 g
  • Sacharidy:

    156,80 g
    • Cukry:

      52,51 g
  • Tuky:

    16,35 g
  • Vláknina:

    20,05 g

Aktivita pro spálení:

153 kcal
19

minut jízdy na kole

14

minut běhu

45

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

vývar

10 kcal / 100g
B1,5 g
S7,5 g
T0,8 g

citrón

29 kcal / 100g
B1 g
S9 g
T0,5 g

jarní cibulka

32 kcal / 100g
B1 g
S7 g
T0,2 g

tymián

101 kcal / 100g
B5 g
S24 g
T1 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Kuře dušené v římském hrnci

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba