Prostreno.cz

Likér z černého rybízu

Pokud máte na zahradě zralý černý rybíz, můžete si vyrobit tento velmi chutný likér . Tenhle likér je delikátní podávaný samostatně , nebo k přípravě různých koktejlů.

14.07.2023 lanvin
1h a 10min

60min příprava

10min vaření

498 kJ / 119 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Omytý , očištěný černý rybíz rozmačkejte , nasypte ho do vhodné sklenice s víčkem a zalijte vínem.
  2. Sklenici uzavřete a rybíz nechte 48 hodin macerovat. Potom rybíz přeceďte .
  3. Pokud nechcete mít likér příliš sladký,přidejte méně cukru . Šťávu nalijte do hrnce,přidejte cukr a zahřejte,míchejte,až se cukr rozpustí ,nevařte.
  4. Po vychladnutí vmíchejte vodku,rum a naplňte do lahví. Nechte minimálně 10 dní odpočívat na chladném a tmavém místě. Čím déle ,tím lépe.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    16,00 g
  • Sacharidy:

    455,00 g
    • Cukry:

      355,00 g
  • Tuky:

    5,30 g
  • Vláknina:

    60,00 g

Aktivita pro spálení:

394 kcal
49

minut jízdy na kole

37

minut běhu

117

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

rybíz červený

56 kcal / 100g
B1 g
S13 g
T0,3 g

červené víno

85 kcal / 100g
B0,2 g
S2 g
T0 g

cukr

387 kcal / 100g
B0 g
S100 g
T0 g

rum

231 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T0 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Likér z černého rybízu

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba