Prostreno.cz

Vepřová kotleta s broskvovou omáčkou

Tento recept na vepřovou kotletu je ze španělské kuchyně . Trochu jiný recept než ten , který možná znáte jako „ kuřecí s broskví“.

27.07.2023 sun
60min

25min příprava

35min vaření

1113 kJ / 266 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Broskve vložte na pár sekund do vařící vody,poté je vyndejte a zchlaďte ve studené vodě. Broskve oloupejte ,překrojte a vyndejte pecku. Broskve nakrájejte na klínky.
  2. Na broskvovou omáčku smíchejte hnědý cukr, ocet, sherry, kukuřičný škrob a skořici v malém hrnci , nebo rendlíku . Přiveďte k varu a na mírném ohni vařte 5 minut.
  3. Přidejte broskve a vařte 3 minuty , nebo podle tvrdosti broskví déle.
  4. Kotlety potřete z obou stran olejem.
  5. V misce smíchejte česnekový prášek, rozmarýn, tymián, mořskou sůl a chilli vločky .
  6. Směsí potřete kotlety z obou stran , směs důkladně vetřete do masa . Gril před grilováním můžete potřít kouskem slaniny.
  7. Kotlety grilujte na středním ohni 5 -8 minut z každé strany nebo dokud není vepřové maso propečené .
  8. Maso sundejte kleštěmi z grilu a přikryjte na 5 minut fólií .
  9. Vepřové kotlety podávejte s teplou broskvovou omáčkou.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    162,40 g
  • Sacharidy:

    20,91 g
    • Cukry:

      14,59 g
  • Tuky:

    84,07 g
  • Vláknina:

    1,18 g

Aktivita pro spálení:

450 kcal
56

minut jízdy na kole

42

minut běhu

134

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Vepřová kotleta s broskvovou omáčkou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba