Prostreno.cz

Vepřové kotlety s rozmarýnem

Minimum surovin , maximum chuti.

31.07.2023 Mikeš
40min

20min příprava

20min vaření

1375 kJ / 328 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Ostrým nožem nařízněte na několika místech okraje masa , aby se maso během pečení nezkroutilo.
  2. Oloupejte stroužky česneku.
  3. Na každém plátku vepřového masa udělejte jeden nebo více zářezů a do zářezů vložte česnek nakrájený na silné plátky .
  4. Každý plátek vepřového masa potřete lžící oleje, lžičkou octa , podle chuti posypte pepřem a vše vetřete do masa.
  5. Na každý plátek masa položte snítku rozmarýnu .
  6. Maso přikryjte a nechte hodinu v chladničce.
  7. Grilovací pánev nebo klasickou pánev rozehřejte na vyšší teplotu .
  8. Když je pánev rozehřátá , přidejte maso a zprudka ho opečte , 6-8 minut z každé strany, podle síly kotlet, maso neotáčejte pomocí vidličky , aby nevytekla šťáva.
  9. Po opečení maso osolte , položte ho na talíř , pokapejte 2 lžícemi oleje a maso přikryjte .(Alobalem , nebo pečícím papírem ) .
  10. Maso nechte jen pár minut odležet, aby se šťáva rovnoměrně rozprostřela a maso bylo křehčí a šťavnatější.
  11. Vepřové kotlety podávejte s lehkou přílohou .

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    82,97 g
  • Sacharidy:

    20,25 g
    • Cukry:

      0,56 g
  • Tuky:

    90,27 g
  • Vláknina:

    10,52 g

Aktivita pro spálení:

676 kcal
84

minut jízdy na kole

64

minut běhu

201

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

Mandle na sucho pražené se solí

0 kcal / 100g
B20,4 g
S16,2 g
T57,8 g

vepřové kotlety

242 kcal / 100g
B27 g
S0 g
T9 g

olej

884 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T100 g

pepř

251 kcal / 100g
B10 g
S64 g
T3 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Vepřové kotlety s rozmarýnem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba