Prostreno.cz

Telecí plátky s hráškem

Telecí maso se v jídelníčku obvykle nevyskytuje příliš často, za což může jeho vyšší pořizovací cena. Pokud telecí patří mezi vaše oblíbené druhy masa, vyzkoušejte jednoduché telecí plátky s hráškem.

20.08.2023 lanvin
1h a 5min

20min příprava

45min vaření

395 kJ / 94 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost


  • K přípravě
  • 4 plátky telecího masa á 180 g - nejlépe kýta
  • 1 ks cibule - oloupaná , nakrájená na plátky
  • 3 lžíce oleje
  • 100 ml bílého vína
  • 4 špetky soli
  • 300 g čerstvého cukrového hrášku - nebo mraženého
  • 300 ml masového vývaru - ne silného

Postup přípravy

  1. Plátky masa orestujte v pánvi na oleji.
  2. Orestované maso vyjměte z pánve.
  3. Do stejné pánve nasypte nakrájenou cibuli a nechte ji zesklovatět .
  4. Přidejte hrášek , orestované maso , víno a duste , až se víno odpaří .
  5. Poté přidejte vývar a přikryté duste doměkka. Doba dušení se může lišit v závislosti na síle plátků. Podle chuti maso osolte.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    6,10 g
  • Sacharidy:

    38,00 g
    • Cukry:

      6,00 g
  • Tuky:

    47,48 g
  • Vláknina:

    1,50 g

Aktivita pro spálení:

142 kcal
17

minut jízdy na kole

13

minut běhu

42

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Telecí plátky s hráškem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba