Prostreno.cz

Cizrnová polévka s petrželkou

Cizrna, jinak také římský hrách, je velice chutná luštěnina. Cizrna je bohatá na vlákninu a bílkoviny, což napomáhá pocitu sytosti. Tato polévka se skvěle hodí jako lehký oběd nebo večeře.

30.08.2023 lentilka
45min

15min příprava

30min vaření

170 kJ / 40 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Oloupanou, nakrájenou cibuli a česnek orestujte v hrnci na oleji.
  2. Přidejte nastrouhanou mrkev, kari pastu a promíchejte.
  3. Zalijte vývarem, přidejte propláchnutou cizrnu a vařte 15 minut. Polévku podle chuti osolte.
  4. Pokud chcete mít polévku hustou, přibližně čtvrtinu polévky rozmixujte tyčovým mixérem a smíchejte ji s nerozmixovanou polévkou.
  5. Polévku posypte nasekanou petrželkou.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    24,80 g
  • Sacharidy:

    94,37 g
    • Cukry:

      12,24 g
  • Tuky:

    31,46 g
  • Vláknina:

    7,08 g

Aktivita pro spálení:

161 kcal
20

minut jízdy na kole

15

minut běhu

48

minut uklízení





Podobné recepty

Cizrnové karbanátky se špenátem

(3 hlasů)
1h a 5min
1402 kJ

Vegetariánský wrap s cizrnou

(1 hlasů)
20min
473 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Cizrnová polévka s petrželkou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba