Prostreno.cz

Salát s pečenou cizrnou a avokádem

Tento cizrnový salát je plný chutí a textur díky pečené cizrně a variaci zeleniny. Je ideální pro rychlý oběd nebo lehkou večeři.

35min

10min příprava

25min vaření

1193 kJ / 285 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 200 °C
  2. Cizrnu slijte a osušte papírovými utěrkami
  3. V míse smíchejte cizrnu s 1 lžící olivového oleje, mletou paprikou, kmínem, solí a pepřem
  4. Rozprostřete cizrnu na plech vyložený pečicím papírem a pečte 20-25 minut, dokud není křupavá
  5. Mezitím připravte zbytek salátu. V míse smíchejte salátové listy, okurku, avokádo a cherry rajčátka
  6. V malé misce smíchejte citronovou šťávu s 2 lžícemi olivového oleje, solí a pepřem
  7. Pečenou cizrnu přidejte k salátu a vše promíchejte s připraveným dresinkem
  8. Podávejte ihned

TIP:

Pro extra křupavost můžete cizrnu po upečení nechat vychladnout na plechu.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    64,92 g
  • Sacharidy:

    308,00 g
    • Cukry:

      32,20 g
  • Tuky:

    258,78 g
  • Vláknina:

    94,00 g

Aktivita pro spálení:

285 kcal
35

minut jízdy na kole

27

minut běhu

85

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Salát s pečenou cizrnou a avokádem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Přihlášení

Přihlaste se pomocí vašeho uživatelského jména (nicku) nebo e-mailu.
Ještě nemáte účet? Pokračujte na naši registraci.

Přihlašuji se...

nebo

Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba