Prostreno.cz

Květákové rizoto

Květák se výborně hodí k opékání , zapékání, k přípravě polévek a dalších pokrmů . Má krémovou neutrální chuť a díky tomu ho lze různým způsobem upravovat a dochucovat.

21.09.2023 sun
40min

20min příprava

20min vaření

459 kJ / 109 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Ve středně velkém hrnci rozehřejte olej , přisypte šalotku, česnek , tymián a minutu míchejte .
  2. Omytý květák nastrouhejte a přidejte ho do hrnce.
  3. Přidejte vývar , nakrájená rajčata , kapary , nakrájený špenát , přikryjte a duste 10 – 15 minut , nebo až bude květák měkký . Podle chuti osolte.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    27,14 g
  • Sacharidy:

    125,97 g
    • Cukry:

      66,14 g
  • Tuky:

    75,36 g
  • Vláknina:

    21,60 g

Aktivita pro spálení:

283 kcal
35

minut jízdy na kole

26

minut běhu

84

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Květákové rizoto

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba