Prostreno.cz

Vejce benedikt

Vejce benedikt je klasický americký snídaňový pokrm, který se skládá z anglického muffinu (nebo housky), šunky, pošírovaného vejce a holandské omáčky. Tento recept je ideální pro nedělní brunch nebo pro speciální příležitosti.

35min

15min příprava

20min vaření

953 kJ / 227 kcal

energetická hodnota na 100g

Středně složité

náročnost



Postup přípravy

  1. Rozpůlíme anglické muffiny a opečeme je na toustovači
  2. Na pánvi opečeme šunku
  3. Ve větším hrnci přivedeme vodu k varu, přidáme ocet, snížíme teplotu a pošírujeme v ní vejce
  4. Mezitím připravíme holandskou omáčku. Rozpustíme máslo, oddělíme žloutky a smícháme je s citronovou šťávou. Přidáme rozpuštěné máslo a mícháme, dokud omáčka nezhoustne
  5. Na opečené muffiny položíme šunku, pošírované vejce a zalijeme holandskou omáčkou. Dochutíme solí a pepřem

TIP:

Pošírování vajec může být trochu náročné, ale s trochou praxe to zvládnete. Voda by měla být jen mírně vroucí, nikoli v plném varu.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    399,40 g
  • Sacharidy:

    27,04 g
    • Cukry:

      12,05 g
  • Tuky:

    444,66 g
  • Vláknina:

    0,50 g

Aktivita pro spálení:

1615 kcal
201

minut jízdy na kole

153

minut běhu

482

minut uklízení





Podobné recepty

Řecká míchaná vejce

(14 hlasů)
35min
190 kJ

Plněná vejce

(4 hlasů)
40min
617 kJ

Chřest s míchanými vejci

(2 hlasů)
40min
774 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Vejce benedikt

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba