Prostreno.cz

Tradiční chřestová polévka

Krémová chřestová polévka s bagetkou je lahodný a jemný pokrm, který se hodí i jako rychlý oběd nebo večeře. Tato polévka je plná chuti a výživných látek, které potěší vaše chuťové buňky i tělo.

30min

10min příprava

20min vaření

323 kJ / 77 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno.
  2. Bramboru oloupejte a nakrájejte na kostičky.
  3. V hrnci rozehřejte máslo a osmahněte na něm cibuli a česnek do zlatova.
  4. Přidejte chřest a bramboru, zalijte zeleninovým vývarem a vařte, dokud zelenina nezměkne (cca 15 minut).
  5. Polévku rozmixujte dohladka, přidejte smetanu a dochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem.
  6. Podávejte s čerstvou bagetkou.

TIP:

Pro extra krémovou konzistenci můžete přidat trochu másla na závěr vaření.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    46,40 g
  • Sacharidy:

    214,06 g
    • Cukry:

      19,80 g
  • Tuky:

    106,22 g
  • Vláknina:

    18,52 g

Aktivita pro spálení:

423 kcal
52

minut jízdy na kole

40

minut běhu

126

minut uklízení





Podobné recepty

Pórková omáčka

(5 hlasů)
50min
882 kJ

Rybí polévka

(3 hlasů)
1h a 10min
269 kJ

Tradiční cibulačka

(1 hlasů)
30min
223 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Tradiční chřestová polévka

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba