Prostreno.cz

Rebarborový koláč s drobenkou

Rebarborový koláč s drobenkou je lahodný dezert, který kombinuje kyselost rebarbory s křupavou sladkou drobenkou. Tento koláč je ideální pro jarní a letní měsíce, kdy je rebarbora v sezóně. 

1h a 10min

30min příprava

40min vaření

851 kJ / 203 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 180 °C
  2. Rebarboru oloupejte a nakrájejte na menší kousky. Smíchejte s cukrem a nechte chvíli odstát
  3. V míse smíchejte mouku, cukr, vanilkový cukr a prášek do pečiva. Přidejte vejce, mléko a olej a vše dobře promíchejte, dokud nevznikne hladké těsto
  4. Těsto nalijte do vymazané a moukou vysypané formy
  5. Na těsto rovnoměrně rozložte rebarboru
  6. Připravte drobenku: v míse smíchejte mouku, cukr a máslo a prsty vytvořte drobenku
  7. Drobenku rovnoměrně nasypte na rebarboru
  8. Pečte v předehřáté troubě asi 40 minut, dokud drobenka nezíská zlatavou barvu
  9. Nechte koláč vychladnout a podávejte

TIP:

Pokud máte rádi výraznější chuť, můžete do drobenky přidat trochu skořice nebo mletého zázvoru.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    37,03 g
  • Sacharidy:

    587,76 g
    • Cukry:

      405,00 g
  • Tuky:

    197,20 g
  • Vláknina:

    5,00 g

Aktivita pro spálení:

203 kcal
25

minut jízdy na kole

19

minut běhu

60

minut uklízení






Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Rebarborový koláč s drobenkou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba