Prostreno.cz

Kulajda s houbami a vejcem

Kulajda s houbami a vejcem je tradiční česká polévka, která kombinuje jemnou chuť smetany s výraznou chutí hub a kopru. Je ideální pro chladnější dny a skvěle zasytí.

1h a 10min

30min příprava

40min vaření

375 kJ / 89 kcal

energetická hodnota na 100g

Středně složité

náročnost



Postup přípravy

  1. Brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky.
  2. Houby očistěte a nakrájejte na plátky.
  3. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.
  4. V hrnci rozehřejte máslo a osmahněte na něm cibuli do zlatova.
  5. Přidejte houby a restujte, dokud nezměknou.
  6. Přidejte brambory a zalijte vývarem.
  7. Vařte, dokud brambory nezměknou.
  8. V misce smíchejte smetanu s moukou a přidejte do polévky. Povařte dalších 10 minut.
  9. V jiném hrnci přiveďte vodu s octem k varu a opatrně do ní vložte vejce. Vařte 3-4 minuty, dokud nejsou vejce na hniličku.
  10. Polévku dochuťte solí, pepřem a nasekaným koprem.
  11. Servírujte s vejcem na vrchu.

TIP:

Pro výraznější chuť můžete přidat trochu česneku nebo sušené houby.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    112,26 g
  • Sacharidy:

    216,80 g
    • Cukry:

      18,21 g
  • Tuky:

    159,45 g
  • Vláknina:

    14,80 g

Aktivita pro spálení:

614 kcal
76

minut jízdy na kole

58

minut běhu

183

minut uklízení





Podobné recepty

Tradiční cibulačka

(1 hlasů)
30min
223 kJ

Křenová polévka

30min
302 kJ

Zdravý kuřecí vývar

3h a 30min
160 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Kulajda s houbami a vejcem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba