Prostreno.cz

Halušky s bryndzou

Halušky s bryndzou jsou tradiční slovenské jídlo, které se skládá z bramborových halušek a ovčího sýra bryndza. Tento pokrm je oblíbený pro svou jednoduchost a bohatou chuť.

Ohodnotit
(2 hlasů)
25min

15min příprava

10min vaření

693 kJ / 165 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost


Ingredience na


Postup přípravy

  1. Brambory oloupejte a nastrouhejte najemno
  2. Přidejte hladkou mouku, vejce a sůl. Vše dobře promíchejte, aby vzniklo těsto
  3. Těsto protlačte přes haluškové síto do vroucí osolené vody
  4. Halušky vařte, dokud nevyplavou na povrch, poté je sceďte
  5. Slaninu nakrájejte na kostičky a osmažte na másle do křupava
  6. Halušky smíchejte s bryndzou a osmaženou slaninou
  7. Podávejte horké

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    82,70 g
  • Sacharidy:

    98,56 g
    • Cukry:

      4,67 g
  • Tuky:

    149,86 g
  • Vláknina:

    4,00 g

Aktivita pro spálení:

165 kcal
20

minut jízdy na kole

15

minut běhu

49

minut uklízení





Podobné recepty

Brynzové pirohy

(11 hlasů)
55min
485 kJ

Bramboráky s mletým masem

(3 hlasů)
1h a 10min
392 kJ

Dračí lečo

(3 hlasů)
50min
804 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Halušky s bryndzou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Přihlášení

Přihlaste se pomocí vašeho uživatelského jména (nicku) nebo e-mailu.
Ještě nemáte účet? Pokračujte na naši registraci.

Přihlašuji se...

nebo

Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba