Prostreno.cz

Halušky s bryndzou

Halušky s bryndzou jsou tradiční slovenské jídlo, které se skládá z bramborových halušek a ovčího sýra bryndza. Tento pokrm je oblíbený pro svou jednoduchost a bohatou chuť.

25min

15min příprava

10min vaření

916 kJ / 218 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Brambory oloupejte a nastrouhejte najemno
  2. Přidejte hladkou mouku, vejce a sůl. Vše dobře promíchejte, aby vzniklo těsto
  3. Těsto protlačte přes haluškové síto do vroucí osolené vody
  4. Halušky vařte, dokud nevyplavou na povrch, poté je sceďte
  5. Slaninu nakrájejte na kostičky a osmažte na másle do křupava
  6. Halušky smíchejte s bryndzou a osmaženou slaninou
  7. Podávejte horké

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    125,30 g
  • Sacharidy:

    244,94 g
    • Cukry:

      10,49 g
  • Tuky:

    134,30 g
  • Vláknina:

    14,00 g

Aktivita pro spálení:

657 kcal
82

minut jízdy na kole

62

minut běhu

196

minut uklízení





Podobné recepty

Brynzové pirohy

(11 hlasů)
55min
858 kJ

Bramboráky s mletým masem

(3 hlasů)
1h a 10min
736 kJ

Dračí lečo

(3 hlasů)
50min
638 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

vejce

143 kcal / 100g
B12 g
S0,96 g
T9 g

máslo

717 kcal / 100g
B0,8 g
S0,8 g
T81 g

hladká mouka

364 kcal / 100g
B10 g
S76 g
T1 g

brynza 40%

260 kcal / 100g
B18 g
S2 g
T20 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Halušky s bryndzou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba