Prostreno.cz

Mexické carnitas

Mexické carnitas jsou tradiční pokrm z vepřového masa, které je pomalu vařeno a následně opečeno do křupava. Tento recept je ideální pro rodinné oslavy nebo přátelská setkání.

2h a 30min

30min příprava

2h a 0min vaření

865 kJ / 206 kcal

energetická hodnota na 100g

Středně složité

náročnost



Postup přípravy

  1. Vepřovou plec nakrájejte na větší kusy a vložte do velkého hrnce
  2. Přidejte sůl, pepř, kmín, oregano, mletou papriku, nasekaný česnek, nakrájenou cibuli, pomerančové poloviny a bobkové listy
  3. Zalijte kuřecím vývarem tak, aby bylo maso téměř ponořené
  4. Přiveďte k varu, snižte teplotu a nechte pomalu vařit na mírném ohni asi 2 hodiny, dokud maso není měkké
  5. Vyjměte maso z hrnce a nechte ho trochu vychladnout. Poté ho natrhejte na menší kousky
  6. V pánvi rozehřejte rostlinný olej a natrhané maso opečte do křupava
  7. Podávejte s tortillami, salsou a limetkami

TIP:

Pro extra chuť můžete přidat trochu čerstvého koriandru a nakrájenou červenou cibuli.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    472,08 g
  • Sacharidy:

    634,96 g
    • Cukry:

      20,73 g
  • Tuky:

    322,55 g
  • Vláknina:

    134,69 g

Aktivita pro spálení:

1349 kcal
168

minut jízdy na kole

128

minut běhu

402

minut uklízení






Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Chia pudink s kiwi a fíky

5min
(1 hlasů)

Kynuté lívance

1h a 15min

Pečená vejce s pažitkou

25min
(20 hlasů)
Více tipů
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Mexické carnitas

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba