Prostreno.cz

Mexické carnitas

Mexické carnitas jsou tradiční pokrm z vepřového masa, které je pomalu vařeno a následně opečeno do křupava. Tento recept je ideální pro rodinné oslavy nebo přátelská setkání.

2h a 30min

30min příprava

2h a 0min vaření

328 kJ / 78 kcal

energetická hodnota na 100g

Středně složité

náročnost



Postup přípravy

  1. Vepřovou plec nakrájejte na větší kusy a vložte do velkého hrnce
  2. Přidejte sůl, pepř, kmín, oregano, mletou papriku, nasekaný česnek, nakrájenou cibuli, pomerančové poloviny a bobkové listy
  3. Zalijte kuřecím vývarem tak, aby bylo maso téměř ponořené
  4. Přiveďte k varu, snižte teplotu a nechte pomalu vařit na mírném ohni asi 2 hodiny, dokud maso není měkké
  5. Vyjměte maso z hrnce a nechte ho trochu vychladnout. Poté ho natrhejte na menší kousky
  6. V pánvi rozehřejte rostlinný olej a natrhané maso opečte do křupava
  7. Podávejte s tortillami, salsou a limetkami

TIP:

Pro extra chuť můžete přidat trochu čerstvého koriandru a nakrájenou červenou cibuli.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    83,11 g
  • Sacharidy:

    407,30 g
    • Cukry:

      36,77 g
  • Tuky:

    171,68 g
  • Vláknina:

    143,00 g

Aktivita pro spálení:

78 kcal
9

minut jízdy na kole

7

minut běhu

23

minut uklízení






Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Mexické carnitas

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Přihlášení

Přihlaste se pomocí vašeho uživatelského jména (nicku) nebo e-mailu.
Ještě nemáte účet? Pokračujte na naši registraci.

Přihlašuji se...

nebo

Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba