Prostreno.cz

Dýňový chleba

Recept na dýňový chleba je skvělou volbou pro podzimní dny, kdy je dýně v sezóně. Tento chléb je vláčný, jemně sladký a plný chutí, které se skvěle hodí k podzimnímu počasí. Je ideální jako příloha k polévkám nebo jako samostatný pokrm s máslem.

1h a 5min

15min příprava

50min vaření

1501 kJ / 358 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 180 °C a vymažte formu na chléb.
  2. V míse smíchejte mouku, jedlou sodu, prášek do pečiva, sůl, skořici, muškátový oříšek a zázvor.
  3. V jiné míse vyšlehejte vejce s cukrem do pěny, poté přidejte dýňové pyré a olej.
  4. Postupně přidávejte suché ingredience k mokrým a míchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
  5. Těsto nalijte do připravené formy a pečte v troubě přibližně 50 minut, nebo dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá.
  6. Nechte chléb vychladnout ve formě asi 10 minut, poté ho vyklopte na mřížku a nechte zcela vychladnout.

TIP:

Pro extra chuť můžete do těsta přidat hrst nasekaných ořechů nebo rozinek.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    33,40 g
  • Sacharidy:

    383,06 g
    • Cukry:

      109,20 g
  • Tuky:

    153,42 g
  • Vláknina:

    89,00 g

Aktivita pro spálení:

358 kcal
44

minut jízdy na kole

34

minut běhu

106

minut uklízení





Podobné recepty

Perníkové latte s kořením

(1 hlasů)
5min
1286 kJ

Jablkové muffiny

40min
1016 kJ

Pumpkin spice cupcake

40min
1279 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Dýňový chleba

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba