Prostreno.cz

Japonské lívance

Japonské lívance jsou nadýchané a jemné palačinky, které se staly oblíbeným dezertem po celém světě. Díky své lehkosti a vzdušnosti jsou ideální pro sladké snídaně nebo jako dezert ke kávě.

15min

10min příprava

5min vaření

859 kJ / 205 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Oddělte bílky od žloutků. V míse smíchejte žloutky, mléko a vanilkový extrakt
  2. Přidejte mouku a prášek do pečiva, dobře promíchejte, aby vzniklo hladké těsto
  3. V jiné míse vyšlehejte bílky se špetkou soli do polotuha, poté postupně přidávejte cukr a šlehejte do tuhého sněhu
  4. Opatrně vmíchejte sníh do těsta, aby zůstalo nadýchané
  5. Na pánvi rozehřejte máslo na střední teplotu. Lžící tvořte malé lívance a smažte je z obou stran dozlatova
  6. Podávejte teplé ideálně s javorovým sirupem nebo ovocem

TIP:

Pro extra nadýchané lívance můžete přidat špetku jedlé sody do těsta.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    40,14 g
  • Sacharidy:

    47,92 g
    • Cukry:

      22,16 g
  • Tuky:

    52,59 g
  • Vláknina:

    0,60 g

Aktivita pro spálení:

426 kcal
53

minut jízdy na kole

40

minut běhu

127

minut uklízení





Podobné recepty

Lívance z jogurtu

(2 hlasů)
15min
990 kJ

Cottage lívance

15min
844 kJ

Lívance z kefíru

15min
986 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Japonské lívance

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba