Prostreno.cz

Nejlepší vaječný koňak

Tento lahodný vaječný koňak je ideální pro zimní večery a sváteční příležitosti. Jeho krémová textura a jemná chuť vás zahřejí a potěší.

25min

15min příprava

10min vaření

1101 kJ / 263 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. V hrnci smíchejte mléko a smetanu a zahřívejte na středním plameni, dokud směs nezačne mírně bublat.
  2. V míse vyšlehejte žloutky s cukrem do světlé a nadýchané konzistence.
  3. Pomalu přilévejte horkou mléčnou směs k žloutkům a neustále míchejte, aby se žloutky nesrazily.
  4. Směs vraťte do hrnce a zahřívejte na mírném plameni, dokud nezhoustne. Nesmí se vařit.
  5. Odstavte z ohně a přidejte vanilkový extrakt a rum. Dobře promíchejte.
  6. Nechte vychladnout a poté přelijte do lahve. Uchovávejte v lednici.

TIP:

Pro extra krémovou konzistenci můžete přidat lžíci kondenzovaného mléka.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    137,10 g
  • Sacharidy:

    183,08 g
    • Cukry:

      178,18 g
  • Tuky:

    294,46 g
  • Vláknina:

    0,40 g

Aktivita pro spálení:

836 kcal
104

minut jízdy na kole

79

minut běhu

249

minut uklízení





Podobné recepty

Punč recept

(1 hlasů)
15min
753 kJ

Sváteční punč z bílého vína

(1 hlasů)
15min
673 kJ

Hruškový punč

(1 hlasů)
25min
534 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Nejlepší vaječný koňak

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba