Prostreno.cz

Vaječný koňak se salkem

Tento lahodný vaječný koňak je ideální pro zimní večery a sváteční příležitosti. 

50min

30min příprava

20min vaření

1084 kJ / 259 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Ve vodní lázni vyšlehejte žloutky s cukrem do husté pěny.
  2. Přidejte salko a plnotučné mléko a dobře promíchejte.
  3. Přidejte vanilkový extrakt nebo semínka z vanilkového lusku.
  4. Směs zahřívejte ve vodní lázni, dokud nezhoustne, ale nesmí se vařit.
  5. Nechte směs vychladnout a poté přidejte rum.
  6. Přelijte do lahví a nechte alespoň 24 hodin odležet v lednici.

TIP:

Servírujte se šlehačkou navrchu a skořicovým posypem.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    151,00 g
  • Sacharidy:

    279,92 g
    • Cukry:

      275,50 g
  • Tuky:

    223,57 g
  • Vláknina:

    37,50 g

Aktivita pro spálení:

647 kcal
80

minut jízdy na kole

61

minut běhu

193

minut uklízení





Podobné recepty

Sváteční punč z bílého vína

(1 hlasů)
15min
673 kJ

Nealkoholický vánoční punč

(1 hlasů)
15min
446 kJ

Nejlepší vaječný koňak

(1 hlasů)
25min
1101 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Vaječný koňak se salkem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba