Prostreno.cz

Měkké medové perníčky

Měkké medové perníčky jsou tradičním českým cukrovím, které se často peče během vánočních svátků. Jejich vůně a chuť připomínají teplo domova a rodinnou pohodu. Díky medu a koření jsou tyto perníčky krásně voňavé a měkké.

2h a 10min

2h a 0min příprava

10min vaření

1391 kJ / 332 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. V míse smíchejte mouku, cukr, sodu, perníkové koření, skořici, kakao a sůl.
  2. V kastrůlku rozpusťte máslo s medem a nechte mírně vychladnout.
  3. Přidejte vejce do suché směsi a poté přilijte rozpuštěné máslo s medem.
  4. Vypracujte hladké těsto, které zabalte do potravinářské fólie a nechte odpočinout v lednici alespoň 2 hodiny.
  5. Předehřejte troubu na 180 °C.
  6. Těsto vyválejte na tloušťku asi 5 mm a vykrajujte různé tvary.
  7. Perníčky přeneste na plech vyložený pečicím papírem a pečte 8-10 minut.
  8. Po upečení nechte perníčky vychladnout a poté je můžete ozdobit polevou.

TIP:

Pokud chcete, aby perníčky zůstaly měkké, uložte je po vychladnutí do uzavíratelné nádoby s kouskem jablka.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    90,36 g
  • Sacharidy:

    717,24 g
    • Cukry:

      322,65 g
  • Tuky:

    115,16 g
  • Vláknina:

    18,20 g

Aktivita pro spálení:

106 kcal
13

minut jízdy na kole

10

minut běhu

31

minut uklízení





Podobné recepty

Vosí hnízda

60min
1666 kJ

Vosí hnízda recept

(2 hlasů)
30min
1677 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Měkké medové perníčky

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba