Prostreno.cz

Domácí jidáše s medem

Domácí jidáše s medem jsou tradiční české pečivo, které se často připravuje na Velikonoce. Jsou sladké, měkké a voňavé díky medu a koření. Tento recept je ideální pro ty, kteří chtějí vyzkoušet něco tradičního a chutného.

1h a 50min

1h a 30min příprava

20min vaření

1178 kJ / 281 kcal

energetická hodnota na 100g

Středně složité

náročnost



Postup přípravy

  1. V míse smíchejte mouku, cukr, sůl, citronovou kůru a vanilkový cukr
  2. V hrnci ohřejte mléko, přidejte máslo a nechte rozpustit. Směs nechte vychladnout na pokojovou teplotu
  3. Do vlažného mléka přidejte droždí a nechte vzejít kvásek
  4. K suchým ingrediencím přidejte vejce, kvásek a vypracujte hladké těsto
  5. Těsto nechte kynout na teplém místě asi 1 hodinu
  6. Po vykynutí těsto rozdělte na menší kousky a vytvarujte jidáše
  7. Jidáše přendejte na plech vyložený pečicím papírem a nechte ještě 20 minut kynout
  8. Pečte v předehřáté troubě na 180C asi 20 minut dozlatova
  9. Po upečení potřete jidáše medem smíchaným se skořicí

TIP:

Pro ještě lepší chuť můžete do těsta přidat hrst rozinek nebo nasekaných ořechů.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    108,22 g
  • Sacharidy:

    589,03 g
    • Cukry:

      198,65 g
  • Tuky:

    121,29 g
  • Vláknina:

    20,05 g

Aktivita pro spálení:

394 kcal
49

minut jízdy na kole

37

minut běhu

117

minut uklízení





Podobné recepty

Kynutý velikonoční věnec s vajíčky

(3 hlasů)
2h a 45min
1160 kJ

Velikonoční mazanec s marcipánem

(4 hlasů)
2h a 30min
1389 kJ

Beránek plněný nugátem

(4 hlasů)
1h a 5min
1315 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Domácí jidáše s medem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba