Prostreno.cz

Silná francouzská cibulová polévka

Polévka je grunt. O syté francouzské cibulačce to platí dvojnásob. Připravte si ji stejně jako francouzští gurmáni.

55min

25min příprava

30min vaření

345 kJ / 82 kcal

energetická hodnota na 100g

Středně složité

náročnost



Postup přípravy

  1. Cibuli nakrájejte na kolečka a na másle ji v hrnci osmahněte do zlatohněda. Po asi 20 minutách smažení zaprašte cibuli moukou a ještě chvilku smažte. Přidáme portské víno a směs svaříme o 1/2.
  2. K cibuli přilejte vychlazený vývar, bobkový list, osolte a opepřete. Polévku uveďte k varu a poté stáhněte plamen a dále půl hodiny nechte probublávat. Z hotové polévky vyndejte bobkový list.
  3. Cibulovou polévku servírujte s plátky bagety, kterou opečete na oleji dozlatova. Mezitím si rozpečte troubu nebo gril. Polévku nalejte do talířů či misek, naklaďte na ni plátky bagety, posypejte tvrdým sýrem a vložte pod gril.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    58,08 g
  • Sacharidy:

    221,88 g
    • Cukry:

      34,98 g
  • Tuky:

    84,26 g
  • Vláknina:

    8,70 g

Aktivita pro spálení:

396 kcal
49

minut jízdy na kole

37

minut běhu

118

minut uklízení





Podobné recepty

Blesková cibulačka

(17 hlasů)
20min
1476 kJ

Cibulová polévka

(20 hlasů)
25min
363 kJ

Cibulová polévka

(29 hlasů)
35min
392 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Silná francouzská cibulová polévka

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba