Prostreno.cz

Cibulová polévka

Cibule je hlavním rytířem v boji proti původcům nemocí z nachlazení, angína a chřipky. Pokud se tento strašák objeví i u vás, vytáhněte do zbraně s  jednoduchou a rychlou domácí polévkou z cibule.

10.02.2011 lanvin
25min

10min příprava

15min vaření

363 kJ / 86 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Cibuli nakrájejte a dejte podusit na máslo. Přidejte mouku a připravte jíšku. Zalijte vývarem a vařte 15 minut. Podle chuti dosolte. Rozdělte na talíře.
  2. Na každou porci dejte 2 lžíce sýra a lžíci petrželky. Podávejte s opečenou vekou nebo jiným toustem.

TIP:

Starý dobrý recept na kašel - šťáva z nakrájené cibule posýpané cukrem - je jedním z nejznámějších způsobů použití cibule při léčení nemocí respiračního ustrojí. Podobný účinek má také odvar z cibule, známý pod názvem cibulový čaj. Jak šťávu, tak čaj bychom v době nemoci měli užívat alespoň 3-4 krát denně, uleví našemu dýchání, zlepší odkašlávání a postupně zredukují ony mikroskopické vetřelce v našich dýchacích cestách.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    91,04 g
  • Sacharidy:

    377,34 g
    • Cukry:

      42,24 g
  • Tuky:

    78,60 g
  • Vláknina:

    18,20 g

Aktivita pro spálení:

562 kcal
70

minut jízdy na kole

53

minut běhu

167

minut uklízení





Podobné recepty

Blesková cibulačka

(17 hlasů)
20min
1476 kJ

Silná francouzská cibulová polévka

(32 hlasů)
55min
345 kJ

Česnečka

(28 hlasů)
30min
348 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Cibulová polévka

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba