Prostreno.cz

Blesková cibulačka

Cibulová polévka je ideální způsob jak zatočit s velkým množstvím cibule ve spíži nebo ledničce.

08.05.2010 kristinka
20min

5min příprava

15min vaření

1476 kJ / 352 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Cibuli nakrájejte na silnější (0,5 cm) plátky, dejte na máslo krátce lehce osmahněte - spíš jen nechte zesklovatět, přihoďte na drobno nakrájené brambory - taky na tom másle s cibulí jen chvilku protočte, zalijte vařicí vodou, osolte a vařte do měkka asi 15 min. Toť vše.
  2. Dle chuti a potřeb možno pak ještě do talíře nastrouhat sýr, ev. opepřit, ozdobit zelenou petrželkou apod.

TIP:

Hladovci mohou vložit opečený toustový chléb - a tomu už se říká francouzká cibulačka.

Masožravci mohou vhodit i kostičky uzeného masa nebo anglické slaniny - ale přijdou o dobrou máslovou chuť, to je pak lépe osmahnout cibuli na oleji. A glutamátovci si možná přidají kousek zeleninové kostky Knorru. Kdo je na česnek - ať si ho do ní dá.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    11,50 g
  • Sacharidy:

    70,00 g
    • Cukry:

      22,80 g
  • Tuky:

    405,76 g
  • Vláknina:

    7,50 g

Aktivita pro spálení:

970 kcal
121

minut jízdy na kole

92

minut běhu

289

minut uklízení





Podobné recepty

Silná francouzská cibulová polévka

(32 hlasů)
55min
345 kJ

Cibulová polévka

(20 hlasů)
25min
363 kJ

Cibulová polévka

(29 hlasů)
35min
392 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Blesková cibulačka

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba