Prostreno.cz

Bůček pečený na šalveji

Pečený bůček s křupavou kůrčičkou.

04.04.2012 lanvin
4h a 5min

20min příprava

3h a 45min vaření

1081 kJ / 258 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 160 °C. Neoloupané stroužky česneku dejte na dno pekáčku. Bůček pomažte olivovým olejem a vetřete do něj sůl. Pak jej položte do pekáčku – kůží dolů – a pečte tři hodiny.
  2. Zvyšte teplotu na 180 °C, obraťte bůček, přidejte šalvěj a dalších 30–45 minut dopečte, aby byl bůček krásně zlatavý a křupavý.

TIP:

Další skvělé recepty najdete v Magazínu Albert v kuchyni. Tištěnou verzi Albert magazínu hledejte supermartech a hypermarketech Albert.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    558,30 g
  • Sacharidy:

    99,60 g
    • Cukry:

      3,00 g
  • Tuky:

    481,14 g
  • Vláknina:

    6,30 g

Aktivita pro spálení:

775 kcal
96

minut jízdy na kole

73

minut běhu

231

minut uklízení





Podobné recepty

Brambory pečené s bůčkem

(19 hlasů)
40min
772 kJ

Bůčková roláda

(10 hlasů)
1h a 30min
1345 kJ

Marinovaný bůček

(10 hlasů)
1h a 50min
1092 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

Hrubá mouka

0 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T0 g

šalvěj

315 kcal / 100g
B10 g
S60 g
T12 g

olivový olej

884 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T100 g

kosti

0 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T0 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Bůček pečený na šalveji

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba