Prostreno.cz

Pohankové palačinky s marmeládou

Pohanka je bezlepková plodina, příbuzná s rebarborou a šťovíkem. Obsahuje osmnáct různých aminokyselin, minerální látky a vitaminy. Tradičně se pěstovala i u nás, proto by se v našem jídelníčku měla objevovat.

04.04.2012 lanvin
30min

10min příprava

20min vaření

714 kJ / 170 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Tradičním způsobem smíchejte všechny ingredience na palačinky (prvních šest), ale nechte je odpočinout o chvíli déle, klidně i hodinu.
  2. Pánev potřete vždy malým množstvím oleje, naběračkou odeberte část těsta, krouživým pohybem jej rozlijte po ploše pánve a z obou stran osmažte. Palačinky servírujte s marmeládou, posypané moučkovým cukrem.

TIP:

Další skvělé recepty najdete v Magazínu Albert v kuchyni. Tištěnou verzi Albert magazínu hledejte supermartech a hypermarketech Albert.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    75,05 g
  • Sacharidy:

    425,49 g
    • Cukry:

      193,85 g
  • Tuky:

    46,45 g
  • Vláknina:

    20,00 g

Aktivita pro spálení:

608 kcal
76

minut jízdy na kole

57

minut běhu

181

minut uklízení





Podobné recepty

Americké palačinky - pancakes

(35 hlasů)
25min
769 kJ

Palačinky s ovocem

(23 hlasů)
25min
660 kJ

Palačinky s marmeládou

(19 hlasů)
20min
983 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Pohankové palačinky s marmeládou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba