Prostreno.cz

Bábovka se skořicí

Vůni skořice neodoláte.

10.04.2012 lanvin
1h a 15min

25min příprava

50min vaření

1112 kJ / 265 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Změklý tuk dobře vyšlehejte, postupně přidejte polovinu cukru se žloutky a utřete do pěny. Za stálého tření vmíchejte střídavě po lžících mouku a mléko.
  2. Z bílků ušlehejte tuhý sníh, do kterého zašlehejte lžíci cukru z odváženého množství a lehce vmíchejte do utřeného těsta.
  3. Nakonec přidejte prášek do pečiva dobře rozmíchaný v hrstce mouky, vanilkový cukr a nastrouhanou citrónovou kůru. Asi do třetiny výše uvedeného těsta zamíchejte skořici.
  4. Bábovkovou formu vymažte tukem, vysypte strouhankou a střídavě naplňte bílým a skořicovým těstem.
  5. Pečte zvolna v troubě vyhřáté na 180 °C. Upečenou bábovku po krátkém zchladnutí vyklopte na drátěnou podložku.
  6. Nakonec bábovku posypte moučkovým cukrem.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    105,02 g
  • Sacharidy:

    676,76 g
    • Cukry:

      370,85 g
  • Tuky:

    181,80 g
  • Vláknina:

    35,85 g

Aktivita pro spálení:

588 kcal
73

minut jízdy na kole

56

minut běhu

175

minut uklízení





Podobné recepty

Kokosová bábovka

(16 hlasů)
1h a 15min
1136 kJ

Dvoubarevná bábovka

(14 hlasů)
1h a 20min
1173 kJ

Výborná bábovka z ledových kaštanů

(17 hlasů)
55min
1505 kJ
Více receptů

Celkem 4 komentářů

Avatar
Avatar hedvika
13.06.2016
Avatar heenna
05.05.2016
Avatar Anonym
04.04.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

Hera

720 kcal / 100g
B0,5 g
S0,5 g
T80 g

mléko

61 kcal / 100g
B3 g
S4 g
T3 g

vanilkový cukr

400 kcal / 100g
B0,35 g
S99 g
T0,11 g

mouka

364 kcal / 100g
B9 g
S76 g
T1 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Bábovka se skořicí

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba