Prostreno.cz

Domácí jahodový sirup

Domácí chutná vždy nejlépe.

12.04.2012 lanvin
35min

30min příprava

5min vaření

807 kJ / 192 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Zhruba 1 kg omytých jahod ve vrstvách prosypte 900 g cukru (končit byste měli cukrem). Na chladném místě nechte 3 až 4 dny stát.
  2. Poté sceďte uvolněnou šťávu. K jahodám přidejte 80 ml vody a mírným tlakem je vylisujte.
  3. Obě šťávy slijte, přefiltrujte a zahřejte k mírnému varu.
  4. Přidejte 10 g kyseliny citronové a dvě minuty povařte. Uchovávejte v chladu v uzavíratelné láhvi.

TIP:

Další skvělé recepty najdete v Magazínu Albert v kuchyni. Tištěnou verzi Albert magazínu hledejte supermartech a hypermarketech Albert.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    6,40 g
  • Sacharidy:

    979,10 g
    • Cukry:

      940,00 g
  • Tuky:

    5,08 g
  • Vláknina:

    20,00 g

Aktivita pro spálení:

3839 kcal
479

minut jízdy na kole

365

minut běhu

1145

minut uklízení





Podobné recepty

Koktejl z manga

(22 hlasů)
15min
235 kJ

Mango-malinový koktejl

(10 hlasů)
15min
255 kJ

Mango nápoj

(11 hlasů)
15min
174 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

voda

0 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T0 g

cukr

387 kcal / 100g
B0 g
S100 g
T0 g

jahody

32 kcal / 100g
B0,64 g
S7 g
T0,22 g

kyselina citronova

363,57 kcal / 100g
B0 g
S91 g
T0 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Domácí jahodový sirup

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba