Prostreno.cz

Dušené telecí maso

Telecí maso je vynikající a určitě si zaslouží své místo na našem stole.

24.05.2012 lanvin
1h a 30min

20min příprava

1h a 10min vaření

345 kJ / 82 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Z masa odřežte pečlivě všechen tuk z okrajů masa. Maso nakrájejte na kostky a na pánvi s olejem opečte na středním ohni s cibulí dohněda. Tuk pak z pánve odlijte.
  2. Na pánev k masu přidejte scezená rajčata, rajčatovou šťávu a tymián. Přiveďte k varu a na mírném ohni duste pod pokličkou 25 minut.
  3. Přidejte mrkev, tuřín a vařte dalších 25 až 30 minut až je zelenina křupavá. V malé misce rozmíchejte mouku se studenou vodou a přidejte k masu, ještě 5 minut povařte.

TIP:

Vodnice je velmi starobylá zelenina, původem z hor Alžíru. Pěstování vodnice má v Evropě dlouhou tradici, před objevením Ameriky měla podobnou úlohu jako poté brambory. V českých zemích je dnes jako zelenina poměrně neznámá.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    125,72 g
  • Sacharidy:

    90,80 g
    • Cukry:

      37,78 g
  • Tuky:

    76,44 g
  • Vláknina:

    18,60 g

Aktivita pro spálení:

386 kcal
48

minut jízdy na kole

36

minut běhu

115

minut uklízení





Podobné recepty

Telecí se šalvějí

(14 hlasů)
55min
755 kJ

Telecí kýta s česnekem

(16 hlasů)
1h a 15min
786 kJ

Telecí perkelt

(16 hlasů)
1h a 20min
567 kJ
Více receptů

Celkem 2 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Dušené telecí maso

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba