Prostreno.cz

Žampiónová polévka

Jedná se o polévku z čerstvých žampiónů. Pokud máte čerstvé i jiné houby, můžete polévku udělat i z nich.

19.06.2010 malinkaa
35min

10min příprava

25min vaření

168 kJ / 40 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Žampióny, mrkev, brambory, celer a petržel očistěte a nakrájejte.
  2. Vše dejte do hrnce s vodou, přidejte kuličky pepře, nového koření, kmín. Osolte a dejte vařit. Vařte do změknutí.
  3. Poté přidejte lžíci másla. Do hrnku si rozbijte vejce, mírně rozšlehejte a postupně vlévejte do vařící polévky, vidličkou rozmíchávejte. Krátce povařte. Ochutnejte a popřípadě dochuťte. Poté servírujte.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    107,56 g
  • Sacharidy:

    205,97 g
    • Cukry:

      28,87 g
  • Tuky:

    75,33 g
  • Vláknina:

    40,60 g

Aktivita pro spálení:

242 kcal
30

minut jízdy na kole

23

minut běhu

72

minut uklízení





Podobné recepty

Houbová polévka se smetanou

(12 hlasů)
15h a 10min
270 kJ

Žampionová polévka

(20 hlasů)
40min
502 kJ

Žampiónová polévka s estragonem

(21 hlasů)
35min
350 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Žampiónová polévka

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba