Prostreno.cz

Polský boršč

Recept na polévku boršč, připravovaný v polské kuchyni.

07.06.2012 lanvin
1h a 40min

20min příprava

1h a 20min vaření

523 kJ / 124 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Maso s kostmi uvařte a připravte vývar. Když je maso skoro měkké, přidejte zeleninu, kromě řepy.
  2. Řepu oloupejte, nakrájejte na nudličky, poduste na másle a zalijte vodou. Dochuťte octem.
  3. Do vývaru z masa přidejte mouku rozmíchanou v šálku vody a povařte. Zeleninu a maso z polévky vyjměte a nakrájejte na kostičky a spolu s červenou řepou vložte zpět do polévky.
  4. Přidejte rajčatový protlak, smetanu, podle chuti osolte, přidejte cukr a dochuťte octem.
  5. Vejce uvařte natvrdo a rozkrájená na kolečka vložte spolu s pokrájeným koprem až před podáváním do talíře a zalijte polévkou.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    128,83 g
  • Sacharidy:

    96,77 g
    • Cukry:

      44,64 g
  • Tuky:

    158,77 g
  • Vláknina:

    11,10 g

Aktivita pro spálení:

569 kcal
71

minut jízdy na kole

54

minut běhu

169

minut uklízení





Podobné recepty

Ruský boršč

(13 hlasů)
1h a 5min
603 kJ

Polévka boršč

(18 hlasů)
1h a 30min
497 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

hladká mouka

364 kcal / 100g
B10 g
S76 g
T1 g

cukr

387 kcal / 100g
B0 g
S100 g
T0 g

kosti

0 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T0 g

smetana

337 kcal / 100g
B2 g
S3 g
T35 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Polský boršč

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba