Prostreno.cz

Ruský boršč

Tato polévka nepolévka, kterou si nejlépe vychutnáte s čerstvým pečivem pomazaným máslem nebo sádlem, je sice náročnější na přípravu, ale výsledek rozhodně stojí za to.

1h a 5min

20min příprava

45min vaření

603 kJ / 144 kcal

energetická hodnota na 100g

Středně složité

náročnost



Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na kostky a spolu s kořením ho vařte do měkka. Po uvaření vyndejte kost a stáhněte z povrchu pěnu. V druhém hrnci si uvařte doměkka červenou řepu.
  2. Zeleninu nakrájejte na kostičky a osmahněte ji na špeku. Přidejte konzervu krájených rajčat i se šťávou. Posypejte sladkou paprikou a nechte chvíli probublat. Směs přelejte do vývaru s masem. Přidejte vařenou, na kostičky pokrájenou, červenou řepu a společně vařte asi 20 minut.
  3. Ke konci vaření přidejte zelí a krátce vše povařte. Polévku nakonec dochuťte solí, pepřem a vinným octem nebo citronovou šťávou.

TIP:

Hlavní ingredienci všech borščů je červená řepa, kterou vařte odděleně od zbývající zeleniny. Doba nutná k její tepelné úpravě je totiž delší než u zbylých surovin. Aby si řepa uchovala výraznou červenou barvu, postříkejte ji před dušením octem a dobře promícháme.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    142,78 g
  • Sacharidy:

    137,90 g
    • Cukry:

      51,56 g
  • Tuky:

    157,80 g
  • Vláknina:

    35,95 g

Aktivita pro spálení:

505 kcal
63

minut jízdy na kole

48

minut běhu

150

minut uklízení





Podobné recepty

Krémová čočková polévka

(27 hlasů)
50min
234 kJ

Zeleninová polévka

(21 hlasů)
45min
196 kJ

Polévka z růžičkové kapusty

(16 hlasů)
40min
308 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Ruský boršč

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba