Prostreno.cz

Polévka boršč

Jedna z variant na přípravu polévky boršč. Tento recept je s kysaným zelím.

15.03.2012 lanvin
1h a 30min

15min příprava

1h a 15min vaření

497 kJ / 118 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Maso vařte v osolené vodě, když je měkké, tak je vyjměte. Mezitím na tuku orestujte očištěnou, nakrájenou kořenou zeleninu a cibuli. Zeleninu přidejte do vývaru z masa, společně se zelím a bramborami.
  2. Ke konci vaření přidejte červenou řepu, povařte a přidejte rajčatový protlak.
  3. Uvařené maso pokrájejte a vložte zpět do polévky. Podávejte se smetanou umístěnou zvlášť v misce.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    176,74 g
  • Sacharidy:

    121,60 g
    • Cukry:

      43,19 g
  • Tuky:

    151,94 g
  • Vláknina:

    19,50 g

Aktivita pro spálení:

625 kcal
78

minut jízdy na kole

59

minut běhu

186

minut uklízení





Podobné recepty

Ruský boršč

(13 hlasů)
1h a 5min
603 kJ

Cuketová polévka s jogurtem

(9 hlasů)
40min
228 kJ

Květákový krém s parmazánem

(15 hlasů)
40min
526 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

rajský protlak

21 kcal / 100g
B1 g
S4 g
T0,5 g

cibule

40 kcal / 100g
B1 g
S9 g
T0,05 g

zakysaná smetana

193 kcal / 100g
B2 g
S3 g
T20 g

kořenová zelenina

16 kcal / 100g
B1,92 g
S9 g
T1,79 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Polévka boršč

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba