Prostreno.cz

Plněná zapečená rajčata s lilkem podle Itala

Rajčata plněná lilkem jsou odlehčenou přílohou k letnímu grilovanému masu. Připravte si je jako Ital Emanuel z kuchařského pořadu S Italem v kuchyni.

35min

20min příprava

15min vaření

105 kJ / 25 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Začněte tím, že z větších masitých rajčat vydlabejte dužinu a snažte se při tom neproříznout dno plodu. Tomatové mističky uvnitř posolte a otočte dnem vzhůru, aby z nich vytekla přebytečná šťáva. Rajčata pak naplňte opečeným lilkem, který ale musíte nejprve zbavit hořkých silic. Plátky lilků nasolte a nechte je „vypotit“.
  2. Po čtvrt hodině tekutinu setřete ubrouskem, lilky znovu osolte a nakrájte na kostičky. Orestujte je na červené cibulce a dvou stroužcích česneku dozlatova. Přidejte bazalku, která tvoří s lilkem a rajčaty lahodnou a vynikající kombinaci.
  3. Směs z pánve rozdělte do rajčat a v pekáčku je rovněž zapečte v troubě. Předtím je ale ještě zakapněte olivovým olejem a ozdobte snítkou bazalky. A kdo chce, může před vložením do trouby přidat ještě sýr.
  4. Zapékejte opět okolo čtvrt hodiny při teplotě 180°C. Rajčata jsou hotová, když začínají praskat a krásně voní.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    14,92 g
  • Sacharidy:

    68,48 g
    • Cukry:

      39,06 g
  • Tuky:

    8,56 g
  • Vláknina:

    22,62 g

Aktivita pro spálení:

110 kcal
13

minut jízdy na kole

10

minut běhu

32

minut uklízení





Podobné recepty

Rajčata s mozzarellou

(68 hlasů)
5min
1127 kJ

Rajčatový salát s ovčím sýrem

(22 hlasů)
10min
415 kJ

Zapečená rajčata

(23 hlasů)
1h a 10min
732 kJ
Více receptů

Celkem 9 komentářů

Avatar
Avatar Anonym
28.05.2016
Avatar maxiking
03.05.2016
Avatar glady
17.04.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Plněná zapečená rajčata s lilkem podle Itala

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba