Prostreno.cz

Plněná vepřová panenka

Vepřová panenka plněná hlívou.

14.06.2012 lanvin
1h a 5min

25min příprava

40min vaření

595 kJ / 142 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Do vepřové panenky prořízněte kapsu a maso osolte a opepřete.
  2. Náplň připravte z krájené cibulky, hlívy a cibulové natě, lehce osmahnuté na oleji, spolu s nasekanou a dobře omytou hlívou. Směs osolte, přidejte prolisovaný česnek, kmín, vejce a krátce poduste.
  3. Náplň vložte do kapsy a uzavřete jehlou.
  4. Plněnou panenku zprudka opečte na oleji po všech stranách. V troubě při 170 °C pečte asi 20-25 minut. Do výpeku přidejte brusinkový kompot, víno a rozmarýn a vyduste na šťávu.
  5. Podávejte s opečenými bramborami.

TIP:

Panenku můžete taky rozkrojit, udělat plát, naplnit a stočit.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    160,46 g
  • Sacharidy:

    138,10 g
    • Cukry:

      40,33 g
  • Tuky:

    102,56 g
  • Vláknina:

    55,99 g

Aktivita pro spálení:

402 kcal
50

minut jízdy na kole

38

minut běhu

120

minut uklízení





Podobné recepty

Vepřová panenka s rajčaty

(14 hlasů)
30min
485 kJ

Panenka v balíčku

(11 hlasů)
60min
997 kJ

Vepřové plátky s pomerančovou kůrou

(18 hlasů)
60min
549 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Plněná vepřová panenka

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba