Prostreno.cz

Pečený bramborák

Bramborák z kynutého těsta.

29.06.2012 lanvin
1h a 15min

35min příprava

40min vaření

706 kJ / 168 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Do malého množství vlažného mléka rozdrobte droždí a nechte vzejít kvásek. V mléce rozkvedlejte vejce, přidejte vzešlé droždí, nastrouhané (vymačkané) brambory, mouku a prolisovaný česnek. Ochuťte majoránkou, pepřem, solí a přidejte škvarky. Nechte vykynout.
  2. Těsto rozetřete do vymazané formy a pečte v troubě vyhřáté na 190° C dozlatova. Během pečení potírejte rozehřátým sádlem. Bramborák můžete upéct ve dvou koláčových formách.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    149,82 g
  • Sacharidy:

    572,99 g
    • Cukry:

      26,01 g
  • Tuky:

    97,69 g
  • Vláknina:

    48,20 g

Aktivita pro spálení:

658 kcal
82

minut jízdy na kole

62

minut běhu

196

minut uklízení





Podobné recepty

Bramboráčky se zakysanou smetanou

(20 hlasů)
20min
440 kJ

Bramborák

(24 hlasů)
40min
473 kJ

Cuketové bramboráčky

(27 hlasů)
40min
728 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Pečený bramborák

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba