Prostreno.cz

Sójový dip

Dip ze sójových mražených lusků Edamame.

11.07.2012 lanvin
20min

20min příprava

0min vaření

1172 kJ / 280 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Sojové lusky nechte rozmrazit.
  2. Všechny ingredience, kromě sezamových semínek, rozmixujte.
  3. Dip posypte sezamovými semínky a podávejte.
  4. Podávejte k zelenině nebo ke grilovanému masu.

TIP:

Sójové lusky Edamame jsou buď rovné nebo lehce zakřivené a dosahují délky cca 5 cm. Jsou velmi bohaté na proteiny, které mají vhodné aminokyselinové složení s vysokým podílem esenciálních aminokyselin (jsou chudé pouze na sirné aminokyseliny jako methionin), se zvýšeným obsahem nenasycených mastných kyselin a bez cholesterolu, takže jejich konzumace snižuje riziko srdečních chorob. Hlavní však je, že po rozmražení jsou lusky velice chutné, připomínají mně chutí dokonce cukrový hrášek.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    114,09 g
  • Sacharidy:

    133,92 g
    • Cukry:

      30,09 g
  • Tuky:

    96,43 g
  • Vláknina:

    33,33 g

Aktivita pro spálení:

372 kcal
46

minut jízdy na kole

35

minut běhu

111

minut uklízení





Podobné recepty

Guacamole

(18 hlasů)
10min
231 kJ

Petrželkové pesto

(17 hlasů)
10min
2543 kJ

Dip z avokáda

(9 hlasů)
15min
824 kJ
Více receptů

Celkem 3 komentářů

Avatar
Avatar moniika
01.04.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Sójový dip

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba