Prostreno.cz

Mřížkovaný řez

Jakou dobrůtku upéct třeba na neděli ke kafíčku? Tady máte jeden tip. Vyzkoušejte a určitě pak dejte vědět, jak se vám receptík povedl a jak vám řez chutnal.

25.07.2010 malinkaa
50min

15min příprava

35min vaření

996 kJ / 238 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Do mísy na šlehání nasypejte cukr, přidejte vejce a šlehejte.
  2. Postupně přidávejte olej.
  3. Dále do těsta prosyjte mouku s kypřícím práškem a kakaem. Přidejte mléko a pořádně zamíchejte. Mléko přidávejte postupně, můžete míň nebo víc, záleží na tuhosti tvarohu, mlékem zředíte náplň, tuhost by měla být taková, aby se náplň dala protlačit ze zdobícího pytlíku nebo sáčku (napřed jsem zamíchala vařečkou a pak jsem ještě chvilinku šlehala ručním šlehačem, aby bylo těsto krásně hladké).
  4. Na sádlem vymazaný a hrubou moukou vysypaný vyšší plech nalijte těsto.
  5. Dále si ušlehejte tvarohovou náplň, dejte ji do zdobícího pytlíku nebo sáčku a na těsto dělejte mřízku.
  6. Poté dejte do trouby péct na 160°C, cca na 35 minut.

TIP:

Recept byl vybrán v rámci akce "Každý den stovku za recept!" Pošlete nám ten svůj i vy.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    216,98 g
  • Sacharidy:

    961,26 g
    • Cukry:

      492,40 g
  • Tuky:

    274,86 g
  • Vláknina:

    26,10 g

Aktivita pro spálení:

6998 kcal
874

minut jízdy na kole

666

minut běhu

2088

minut uklízení





Podobné recepty

Jablečné řezy

(24 hlasů)
45min
1155 kJ

KINDER mléčný řez

(67 hlasů)
1h a 15min
1594 kJ

Řezy KINDER Pingui

(114 hlasů)
50min
2089 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

olej

884 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T100 g

mléko

61 kcal / 100g
B3 g
S4 g
T3 g

mouka

364 kcal / 100g
B9 g
S76 g
T1 g

tvaroh měkký

98 kcal / 100g
B11 g
S3 g
T4 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Mřížkovaný řez

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba