Prostreno.cz

Melounové chutney

Recept na chutney, které se výborně hodí k rybám.

10.08.2012 lanvin
1h a 10min

30min příprava

40min vaření

280 kJ / 66 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Melouny oloupejte, rozpulte a odstraňte jádra a vláknitou dužinu, která je uprostřed plodu. Melouny nakrájejte na kostičky.
  2. Kostičky smíchejte s cukrem a vinným octem. Zakryjte je a nechte asi 2 hodiny v klidu, aby mohl cukr vytáhnout z melounu šťávu.
  3. Vše dejte do hrnce, přidejte kardamom, koriandr, zázvor, pepř a sůl.
  4. Čatní na středním ohni přiveďte k varu. Za stálého míchání vařte asi 30 minut na mírnějším ohni, až se melounové kostičky rozvaří a z čatní se stane kompaktní masa.
  5. Meduňkové lístky otrhejte a nasekejte na větší kousky. Přidejte je do čatní a vařte ještě 5 minut.
  6. Potom čatní rozdělte do sklenic, které hned zavřete. Skladujete-li čatní v chladu, vydrží přibližně 2 měsíce.

TIP:

Podávejte k rybám, bílému masu a nářezům. Místo meduňky můžete použít mátu, případně obě byliny najednou.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    102,88 g
  • Sacharidy:

    394,92 g
    • Cukry:

      320,63 g
  • Tuky:

    22,68 g
  • Vláknina:

    5,62 g

Aktivita pro spálení:

851 kcal
106

minut jízdy na kole

81

minut běhu

254

minut uklízení





Podobné recepty

Zázvorové chutney

(12 hlasů)
30min
237 kJ

Jablečné chutney

(9 hlasů)
60min
456 kJ

Višňové chutney

(7 hlasů)
1h a 15min
733 kJ
Více receptů

Celkem 3 komentářů

Avatar
Avatar Anonym
31.03.2016
Avatar heenna
18.12.2015

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Croissanty s vanilkovým krémem

2h a 10min
(38 hlasů)

Frittata s rajčaty

55min
(13 hlasů)

Omeleta plněná baby špenátem

55min
(11 hlasů)
Více tipů
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Melounové chutney

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba