Prostreno.cz

Játra na červeném víně

Játra na bílém víně a šalotce.

22.08.2012 lanvin
40min

15min příprava

25min vaření

449 kJ / 107 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Očištěná játra a nakrájenou šalotku orestujte na oleji s máslem. Orestovaná játra vyndejte na talíř.
  2. Na pánev k šalotce přidejte nasekaný rozmarýn a cukr, nechte cukr lehce zkaramelizovat, přidejte ocet, vývar, víno a omáčku za stálého míchání zredukujte na polovinu.
  3. Hotovou omáčku osolte, opepřete, do omáčky vložte játra a prohřejte je.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    81,72 g
  • Sacharidy:

    195,06 g
    • Cukry:

      78,01 g
  • Tuky:

    67,16 g
  • Vláknina:

    32,70 g

Aktivita pro spálení:

896 kcal
112

minut jízdy na kole

85

minut běhu

267

minut uklízení





Podobné recepty

Telecí játra na cibulce

(11 hlasů)
40min
808 kJ

Kuřecí játra s cibulkou

(7 hlasů)
30min
723 kJ

Kuřecí játra se žampióny

(20 hlasů)
35min
486 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

bílé víno

82 kcal / 100g
B0,1 g
S2 g
T0 g

šalotka

72 kcal / 100g
B2 g
S16 g
T0,1 g

pepř

251 kcal / 100g
B10 g
S64 g
T3 g

balsamico krém

0 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T0 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Játra na červeném víně

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba