Prostreno.cz

Domácí chleba - i bez pekárny

Pokud chcete vyzkoušet domácí chleba a nevlastníte pekárnu, nemusíte být smutná, tady je recept.

1h a 30min

60min příprava

30min vaření

1122 kJ / 268 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Pokud máte domácí pekárnu, suroviny dejte do pekárny v pořadí mokré - suché a zapněte na program chléb, zvolte hmotnost a stupeň propečení kůrky.
  2. Pokud ji nemáte, smíchejte suché suroviny, z droždí, cukru, lžíce mouky a trochy teplé vody udělejte kvásek a nechte vykynout na plechu nebo ve vymoučené ošatce.
  3. Kvásek a zbytek surovin přidejte do mísy a uhněťte bochník.
  4. Domácí chleba nechte kynout asi hodinu na teplém místě. Rozehřejte troubu na 220°C, vykynutý bochník do ní dejte a pečte cca 30 minut.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    73,72 g
  • Sacharidy:

    537,32 g
    • Cukry:

      5,20 g
  • Tuky:

    53,62 g
  • Vláknina:

    67,90 g

Aktivita pro spálení:

296 kcal
37

minut jízdy na kole

28

minut běhu

88

minut uklízení





Podobné recepty

Rychlý chlebíček

(17 hlasů)
4h a 10min
916 kJ

Brusinkové houstičky

(22 hlasů)
1h a 55min
1233 kJ

Pesto chléb

(23 hlasů)
2h a 45min
1308 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

Mandle na sucho pražené se solí

0 kcal / 100g
B20,4 g
S16,2 g
T57,8 g

žitná mouka

335 kcal / 100g
B8 g
S74 g
T1 g

voda

0 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T0 g

droždí

325 kcal / 100g
B45 g
S12 g
T1 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Domácí chleba - i bez pekárny

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba