Prostreno.cz

Okoun na mandlích

Filé z okouna s mandlovým máslem.

29.08.2012 lanvin
45min

20min příprava

25min vaření

700 kJ / 167 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Litr vody přiveďte k varu, vsypte fazolky a nechte je 3-5 minut vařit doměkka. Sceďte je, pak je krátce propláchněte v ledové vodě a nakonec je osušte.
  2. Větší pánev s nepřilnavým dnem rozpalte, oba filety z obou stran osolte a opepřete a potom je 4-5 minut opékejte z obou stran, aby maso změklo. Ryby vyndejte z pánve, na pánev dejte máslo a nechte ho rozpustit.
  3. Když se máslo rozvoní, vsypte mandlové lupínky, promíchejte je a nechte je v pánvi, dokud máslo lehce nezezlátne.
  4. Vmíchejte citrónovou šťávu, smetanu, sůl a pepř podle chuti.
  5. Fazolky rozdělte na dva talíře, na ně posaďte po jednom rybím filetu a nakonec přelijte mandlovým máslem.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    75,85 g
  • Sacharidy:

    36,19 g
    • Cukry:

      12,67 g
  • Tuky:

    97,12 g
  • Vláknina:

    13,00 g

Aktivita pro spálení:

643 kcal
80

minut jízdy na kole

61

minut běhu

191

minut uklízení





Podobné recepty

Jadranský špíz

(12 hlasů)
50min
550 kJ

Filé s červenou paprikou

(12 hlasů)
1h a 5min
463 kJ

Filety z okouna

(9 hlasů)
40min
828 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

citrón

29 kcal / 100g
B1 g
S9 g
T0,5 g

smetana

337 kcal / 100g
B2 g
S3 g
T35 g

kukuřičné lupínky

357 kcal / 100g
B7 g
S84 g
T1 g

okoun

82 kcal / 100g
B17 g
S0 g
T0 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Okoun na mandlích

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba