Prostreno.cz

Salsa Verde

Jedna z variant zelené omáčky.

13.09.2012 lanvin
20min

20min příprava

0min vaření

676 kJ / 161 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Kapary nasekejte. Ančovičky osušte papírovým ubrouskem a najemno nakrájejte.
  2. Z paprik odstraňte semínka a jemně je nakrájejte. Opláchnutou bazalku, koriandr a rukolu jemně nasekejte.
  3. Olej důkladně prošlehejte s citrónovou šťávou, 3-4 lžícemi vody, solí a pepřem.
  4. Olej promíchejte s ostatními surovinami.

TIP:

Salsa verde neboli zelená "omáčka" se podává hlavně k masu a rybám. Skvělá je také s nachos. Pokud salsou chcete ozvláštnit červené maso, hodí se ji okyselit červeným vinným octem. K rybám lépe padne citronová nebo limetková šťáva. Neexistuje žádný jediný správný recept, funguje to na stejném principu jako český bramborový salát - každý ho děláme po svém. Omáčka je vhodná k masu, rybám, vajíčkům, okurkám, bramborám, těstovinám a zelenině.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    125,50 g
  • Sacharidy:

    33,41 g
    • Cukry:

      16,35 g
  • Tuky:

    128,27 g
  • Vláknina:

    6,80 g

Aktivita pro spálení:

305 kcal
38

minut jízdy na kole

29

minut běhu

91

minut uklízení





Podobné recepty

Guacamole

(18 hlasů)
10min
231 kJ

Petrželkové pesto

(17 hlasů)
10min
2543 kJ

Dip z avokáda

(9 hlasů)
15min
824 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

koriandr

23 kcal / 100g
B2 g
S3 g
T18 g

bazalka

23 kcal / 100g
B3 g
S2 g
T0,6 g

Mandle na sucho pražené se solí

0 kcal / 100g
B20,4 g
S16,2 g
T57,8 g

Zelená paprika

22,9 kcal / 100g
B0,72 g
S4,78 g
T0,11 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Salsa Verde

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba