Prostreno.cz

Zapečené broskve

Broskve zapečené se skořicí a mandlemi.

20.09.2012 lanvin
40min

15min příprava

25min vaření

713 kJ / 170 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Broskve omyjte, přepůlte a vyndejte z nich pecku, případně odkrojte nehezké nebo poškozené části. Jamku po pecce ještě lehce zvětšete.
  2. Mandle a pistácie semelte nebo rozmixujte, přidejte k nim cukr, skořici a pak i žloutek a rozmíchejte do nádivky. Tou potom naplňte poloviny broskví.
  3. Víno přelijte do rendlíku, přidejte svitek skořice a krátce povařte, poté skořici vyndejte.
  4. Broskve narovnejte do mělké žáruvzdorné mísy, zalijte vínem a dejte na 20 minut péct do trouby předehřáté na 180 °C. Podávejte se zakysanou smetanou.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    81,74 g
  • Sacharidy:

    420,38 g
    • Cukry:

      261,10 g
  • Tuky:

    143,13 g
  • Vláknina:

    107,15 g

Aktivita pro spálení:

526 kcal
65

minut jízdy na kole

50

minut běhu

157

minut uklízení





Podobné recepty

Dort s broskví a rybízem

(19 hlasů)
1h a 5min
813 kJ

Piškot s broskví a pudingem

(15 hlasů)
1h a 30min
1311 kJ

Rumové broskve

(13 hlasů)
15min
650 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Zapečené broskve

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba