Prostreno.cz

Štrůdl s hruškami

Přidejte do štrůdlu k jablkům i hrušky.

04.10.2012 lanvin
1h a 5min

30min příprava

35min vaření

1018 kJ / 243 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Jablka i hrušky oloupejte, nakrájejte na čtvrtky a zbavte jádřinců. Poté dužinu nakrájejte na menší, stejně velké kousky a v míse prosypte skořicí a jedním sáčkem vanilkového cukru. Přidejte rozinky i lískové oříšky a zlehka promíchejte.
  2. Listové těsto překrojte na dva díly, z každého vyválejte tenký plát a každý z nich naplňte polovinou směsi.
  3. Zabalte, potřete rozšlehaným vajíčkem a pečte při 180 °C dozlatova. Vlažný štrůdl nakrájejte na kousky. Podávejte posypané vanilkovým cukrem, případně i se šlehačkou.

TIP:

Rozinky můžete předem namočit do rumu.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    117,05 g
  • Sacharidy:

    1032,44 g
    • Cukry:

      738,50 g
  • Tuky:

    370,34 g
  • Vláknina:

    101,80 g

Aktivita pro spálení:

946 kcal
118

minut jízdy na kole

90

minut běhu

282

minut uklízení





Podobné recepty

Štrůdl s mákem

(14 hlasů)
50min
911 kJ

Makovo jablečný štrůdl

(12 hlasů)
1h a 5min
1073 kJ

Závin s třešněmi

(10 hlasů)
1h a 10min
815 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

rozinky

299 kcal / 100g
B3 g
S79 g
T0,7 g

lískové ořechy

628 kcal / 100g
B14 g
S16 g
T60 g

houska

265 kcal / 100g
B8 g
S49 g
T3 g

jablko

52 kcal / 100g
B0,4 g
S13 g
T0,4 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Štrůdl s hruškami

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba