Prostreno.cz

Štrůdl s mákem

Nejznámější recept na štrůdl je ten s jablky, rozinkami a skořicí. Přitom tažené těsto svádí k mnoha experimentům. A tak by mohlo platit: Kolik štrúdlů znáš, natolik jsi zdatnou kuchařkou. Zkuste třeba ten s mákem.

16.02.2011 katerina.b
50min

20min příprava

30min vaření

911 kJ / 217 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Nejdříve si vyválejte těsto a posypejte strouhankou, na strouhanku poklaďte jablka nakrájená na plátky a posypejte skořicí a cukrem. Jako poslední vrstva je mák a štrůdl zaviňte.
  2. Dejte do předem vyhřáté trouby asi na 180°C, nechte chvilku zatáhnou a potírejte rozšlehaným vejcem.
  3. Až je štrůdl hotov posypejte ho cukrem a můžete podávat.

TIP:

Můžete doplnit oříšky.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    40,68 g
  • Sacharidy:

    607,44 g
    • Cukry:

      300,30 g
  • Tuky:

    68,08 g
  • Vláknina:

    146,50 g

Aktivita pro spálení:

196 kcal
24

minut jízdy na kole

18

minut běhu

58

minut uklízení





Podobné recepty

Šťavnatý jablečný koláč

(18 hlasů)
1h a 45min
1183 kJ

Jablečný dezert

(12 hlasů)
40min
476 kJ

Hraběnčin jablkový koláč

(30 hlasů)
55min
1093 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Štrůdl s mákem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba