Prostreno.cz

Bramborák v pekáči

Ideální pro ty, kdo neradi smaží jeden bramborák po druhém!

17.10.2012 lanvin
1h a 5min

25min příprava

40min vaření

414 kJ / 98 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Brambory oloupejte, omyjte a nahrubo nastrouhejte. Vyždímejte je, dejte do mísy, přidejte vejce, prolisovaný česnek, majoránku, kmín, sůl a těsto zahustěte moukou.
  2. Bílé zelí nadrobno nakrájejte a spařte horkou vodou, aby změklo. Poté ho přimíchejte k bramborovému těstu.
  3. Pekáček nebo plech vyložte pečicím papírem, přendejte do něj bramborákovou směs a pokapejte rozpuštěným sádlem. Pečte v troubě rozehřáté na 180 °C dozlatova.

TIP:

Pokud použijete kysané zelí, bude výsledná chuť mnohem výraznější. K syrové bramborákové směsi můžete vmíchat i zhruba 200 g uzeného masa nakrájeného na kostičky.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    100,40 g
  • Sacharidy:

    359,77 g
    • Cukry:

      31,90 g
  • Tuky:

    108,98 g
  • Vláknina:

    52,22 g

Aktivita pro spálení:

471 kcal
58

minut jízdy na kole

44

minut běhu

140

minut uklízení





Podobné recepty

Rychlý bramborák

(33 hlasů)
20min
612 kJ

Krkonošský bramborák s jablky

(35 hlasů)
50min
949 kJ

Kynutý bramborák

(31 hlasů)
60min
917 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Bramborák v pekáči

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba