Prostreno.cz

Kachna pečená 13 hodin

Myslíte si, že péct kachnu 13 hodin je šílenství? Kdepak! Maso se bude samo od kostí odlupovat a kůrčička bude dokonale křupavá a voňavá. Taková je pomalu pečená kachna.

13h a 15min

15min příprava

13h a 0min vaření

1390 kJ / 332 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Předehřejte si troubu na 90°C.
  2. Kachnu omyjte a osušte. Odřízněte přebytečný tuk, hlavně kolem biskupa a krku. Kachnu důkladně osolte uvnitř i zvenku a snažte se ji rozetřít do všech záhybů. Pak kachnu posypte kmínem, vložte do pekáčku a mírně podlijte vodou. Přiklopte a pečte sedm hodin na 90°C.
  3. Po sedmi hodinách kachna vypadá, jako kdyby byla jen lehce povařená. Kůže bude mít žlutou barvu a maso ještě nebude úplně měkké. Maso v žádném případě nepropichujte vidlicí.
  4. Zvyšte teplotu v troubě na 120°C a nechte přiklopené dalších šest hodin péct. Nepodlévejte, ani neodebírejte vypečený tuk.
  5. Do malého hrnečku si připravte med a hodinu před koncem pečení pekáč odklopte a pomocí mašlovačky kachnu potřete. Kůže díky medu krásně zezlátne a bude křupavá.
  6. Na úplný závěr můžete kachnu nechat chvíli pod grilem. Maso bude po třinácti hodinách vláčné, lahodné, krásně růžové a kůže křupavá.
  7. Podávejte s knedlíky a zelím.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    382,32 g
  • Sacharidy:

    89,50 g
    • Cukry:

      82,25 g
  • Tuky:

    561,85 g
  • Vláknina:

    4,75 g

Aktivita pro spálení:

1772 kcal
221

minut jízdy na kole

168

minut běhu

528

minut uklízení





Podobné recepty

Pečená kachna se zelím

(23 hlasů)
2h a 30min
1044 kJ

Medová kachna

(22 hlasů)
2h a 0min
1064 kJ

Sváteční kachna s brusinkovým džemem

(18 hlasů)
2h a 15min
1115 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Ovesná kaše přes noc

5min
(2 hlasů)

Fitness palačinky

15min
(1 hlasů)

Omeleta s jarní cibulkou

35min
(31 hlasů)
Více tipů
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Kachna pečená 13 hodin

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba